Nahajate se na arhivskih spletnih straneh Društva jedrskih strokovnjakov Slovenije (DJS), ki se od 2020 ne spreminjajo. Za aktualne vsebine obiščite www.djs.si.

This is the archived website of the Nuclear Society of Slovenia (NSS) that has not been updated since 2020. For up-to-date content, please visit www.djs.si.

Predstavitev

 

Alfa sekcija Društva jedrskih strokovnjakov Slovenije je združenje strokovnjakinj in strokovnjakov iz Slovenije, ki poklicno delujejo na področju jedrske ali sevalne dejavnosti.

 

Osnovna namena sekcije sta:

· vzpodbujati strokovno obveščanje javnosti z dosežki in problematiko jedrske stroke in miroljubne uporabe ionizirajočega sevanja.

· nuditi organizacijsko podporo strokovnjakinjam in strokovnjakom tako pri pridobivanju znanj kot drugih strokovnih aktivnostih.

 

V sekciji je preko 30 strokovnjakinj in strokovnjakov iz vseh inštitucij v Sloveniji, ki se ukvarjajo z jedrsko varnostjo in varno uporabo virov ionizirajočih sevanj. Sekcija je odprta tudi za strokovnjakinje in strokovnjake, ki delajo na omenjenih področjih v institucijah izven Slovenije, na primer Evropski komisiji. Sekcija je bila ustanovljena marca leta 2003 v Ljubljani.

 

 

Predsednica sekcije je dr. Nadja Železnik ( nadja.zeleznik@gov.si ).

 

 Vabilo na 20. konferenco WIN Global, Kalmar, Švedska, 28. 5. - 1. 6. 2012 

Zgibanka v slovenskem jeziku

 

Design by S.T.