Nahajate se na arhivskih spletnih straneh Društva jedrskih strokovnjakov Slovenije (DJS), ki se od 2020 ne spreminjajo. Za aktualne vsebine obiščite www.djs.si.

This is the archived website of the Nuclear Society of Slovenia (NSS) that has not been updated since 2020. For up-to-date content, please visit www.djs.si.

 
Društvo jedrskih strokovnjakov Slovenije  

 

 


Zaključek konference in podelitev nagrad najboljšim

V Portorožu se je včeraj končala 27. mednarodna konferenca Nuclear Energy for New Europe 2018, ki je gostila 187 udeležencev iz 23 držav sveta. Predstavljenih je bilo 120 prispevkov, od tega je bilo 43 ustnih predstavitev.
V okviru zaključnega srečanja smo podelili tudi nagrade za najboljše konferenčne prispevke in za najboljšega mladega avtorja. Slednjo je prejel Tadej Holler z Odseka za reaktorsko tehniko Instituta Jožef Stefan.
V sklopu konference so bili nagrajeni tudi najboljši mladi doktorji znanosti, ki jih je izbrala šestčlanska komisija Združenja ENEN (European Nuclear Education Network). Nagrado so prejeli Elisa Pirovaro z Univerze v Gentu, David Pizzocri s Politehnike v Milanu in Kevin Fernandez Cosials s Politehnike v Madridu.
Novi predsednik Društva jedrskih strokovnjakov doc. dr. Tomaž Žagar je izkoristil priložnost tudi za zahvalo svojemu predhodniku prof. dr. Marku Čepinu, ki je društvo vodil preteklih osem let.

Več o zaključku konference si lahko preberete na portalu Naš stik (http://www.nas-stik.si/1/Novice/Clanki/tabid/208/ID/6054/Nuklearna-energija-za-novo-Evropo.aspx).

14. 9. 2018