Nahajate se na arhivskih spletnih straneh Društva jedrskih strokovnjakov Slovenije (DJS), ki se od 2020 ne spreminjajo. Za aktualne vsebine obiščite www.djs.si.

This is the archived website of the Nuclear Society of Slovenia (NSS) that has not been updated since 2020. For up-to-date content, please visit www.djs.si.

 
Društvo jedrskih strokovnjakov Slovenije  

 

 ENEN in OECD NEA sta podpisala sporazum
o sodelovanju pri spodbujanju izobraževanja
in usposabljanja za jedrske tehnologije


31. oktobra 2018 sta Evropska mreža za jedrsko izobraževanje (ENEN, www.enen.eu) in Agencija za jedrsko energijo pri Organizaciji za sodelovanje in razvoj (OECD NEA, www.oecd-nea.org) podpisala sporazum o sodelovanju na področju izobraževanja, usposabljanja in prenosa znanj o jedrskih tehnologijah. ENEN in NEA se zavedata, da varna raba jedrskih tehnologij zahteva odlično izobražene in usposobljene kadre. Skupna podpora jedrskemu izobraževanju in usposabljanju bo zato prispevala k zagotavljanju novih generacij kadrov, ki bodo skrbeli za varno rabo jedrskih tehnologij tudi v prihodnosti.

Sporazum sta podpisala g. William D. Magwood IV, generalni direktor NEA in prof. dr Leon Cizelj, predsednik upravnega odbora združenja ENEN in član Društva jedrskih strokovnjakov Slovenije.