Nahajate se na arhivskih spletnih straneh Društva jedrskih strokovnjakov Slovenije (DJS), ki se od 2020 ne spreminjajo. Za aktualne vsebine obiščite www.djs.si.

This is the archived website of the Nuclear Society of Slovenia (NSS) that has not been updated since 2020. For up-to-date content, please visit www.djs.si.

 
Društvo jedrskih strokovnjakov Slovenije  

  28. september 2020

 
Veliko zanimanje za jedrsko energijo
ob nedeljskem slovenskem dogodku globalne pobude
Stand Up for Nuclear

 Mreža mlade generacije, ki deluje v okviru Društva jedrskih strokovnjakov Slovenije (MMG DJS), je v nedeljo, 27. septembra, med 11. in 16. uro na Prešernovem trgu v Ljubljani izvedla informativni dogodek v okviru globalne pobude Stand Up for Nuclear. Mladi jedrski strokovnjaki so, podobno kot njihovi kolegi v 49 mestih po vsem svetu, javnosti na poljuden in zanimiv način približali jedrsko energijo in tehnologijo ter osvetlili z njo povezane mite. Več kot sto obiskovalcev stojnice je organizatorjem zastavljalo zanimiva vprašanja o jedrski energiji in njeni rabi, vlogi jedrske energije pri blažitvi posledic podnebnih sprememb, varnosti jedrskih elektrarn in deležu električne energije, ki jo proizvedemo iz tega vira.


Sporočilo za medije:
Veliko zanimanje za jedrsko energijo ob nedeljskem slovenskem dogodku globalne pobude Stand Up for Nuclear

Fotografije iz dogodka (foto Jan Malec):