Nahajate se na arhivskih spletnih straneh Društva jedrskih strokovnjakov Slovenije (DJS), ki se od 2020 ne spreminjajo. Za aktualne vsebine obiščite www.djs.si.

This is the archived website of the Nuclear Society of Slovenia (NSS) that has not been updated since 2020. For up-to-date content, please visit www.djs.si.

 
Društvo jedrskih strokovnjakov Slovenije  

 

 

 

Stane Rožman - nagrajenec WANO - ČESTITAMO!  

 

Na redni skupščini svetovnega združenja operaterjev jedrskih elektrarn WANO (World Association of Nuclear Operators) je direktor Nuklearne elektrarne g. Krško Stanislav Rožman prejel prestižno priznanje za njegov prispevek k odličnosti pri varnem obratovanju jedrskih elektrarn (novica WANO z dne 25. oktobra, 2011). Nagrado za odličnost v združenju podeljujejo od leta 2003. Poleg nagrajenca iz Slovenije Stanislava Rožmana je nagrado tokrat dobilo še sedem posameznikov iz različnih držav.
WANO (World Association of Nuclear Operators) je svetovno združenje podjetij, ki upravljajo jedrske elektrarne po svetu. Poslanstvo združenja je medsebojna pomoč pri čim varnejšem in učinkovitejšem obratovanju jedrskih elektrarn. V združenju WANO so med aktivnostmi namenjenimi zagotavljanju in izboljševanju varnosti jedrskih elektrarn
vpeljali pregledovalne misije, s katerimi operaterji drug drugemu svetujejo, kako še izboljšati svoje delovanje, ter uvedli nabor kazalnikov, s katerimi se elektrarne glede varnosti in učinkovitosti medsebojno primerjajo,. Članstvo v združenju je prostovoljno in popolnoma neodvisno od upravnih organov ali politike. Nuklearna elektrarna Krško je članica WANO že od njegovih zgodnjih let, g. Stanislav Rožman pa je v tem združenju več let zasedal pomembne vodilne funkcije.

Člani društva Jedrskih strokovnjakov Slovenije g. Stanislavu Rožmanu čestitamo. Veseli nas, da naši člani in jedrski strokovnjaki iz Slovenije v svetu uživajo ugled in zaupanje v svojo strokovnost.

---------------------------------------------------------
Kopija čestitke gospodu Rožmanu - spodaj
---------------------------------------------------------


Spoštovani gospod Stanislav Rožman,

V imenu članov Društva jedrskih strokovnjakov Slovenije vam čestitam za priznanje za vaš prispevek k odličnosti pri varnem obratovanju jedrskih elektrarn, ki ste ga prejeli s strani združenja operaterjev jedrskih elektrarn WANO (World Association of Nuclear Operators). Veseli nas, da naši člani in jedrski strokovnjaki iz Slovenije v svetu uživajo ugled in zaupanje v svojo strokovnost. V svetu je še posebej težko prodreti tistim, ki prihajajo iz majhnih držav, zato ima vaša nagrada še posebno težo.
Hkrati vam v prihajajočih letih želim še veliko delovnih uspehov, ki vam jih ob uspešnem vodenju jedrske elektrarne, ki letos praznuje 30 let od poslane prve električne energije v elektroenergetski sistem, ne manjka.

Lep pozdrav, Marko Čepin
Predsednik Društva jedrskih strokovnjakov Slovenije

Ljubljana 9.11.2011