Nahajate se na arhivskih spletnih straneh Društva jedrskih strokovnjakov Slovenije (DJS), ki se od 2020 ne spreminjajo. Za aktualne vsebine obiščite www.djs.si.

This is the archived website of the Nuclear Society of Slovenia (NSS) that has not been updated since 2020. For up-to-date content, please visit www.djs.si.

 
Društvo jedrskih strokovnjakov Slovenije  

  3. december 2019

  Predavanje o projektu odlagališča NSRAO

V petek 29.11.2019 so sodelavci Agencije za radioaktivne odpadke (ARAO) predstavili projekt odlagališča nizko in srednje radioaktivnih odpadkov (NSRAO). Zbralo se nas je nekaj več kot 30 članov društva. Direktor ARAO Sandi Viršek je sprva predstavil zgodovino ter osnovne informacije o projektu. Matej Rupret je predstavil karakteristike lokacije ter rezultate raziskav lokacije. Maruška Faganel je predstavila prostorsko umestitev in presojo vplivov na okolje. Nato so bile predstavljene še varnostne analize ter trenutno stanje projekta. Člani DJS so s svojimi vprašanji vzpodbudili diskusijo, po kateri je sledilo še druženje ob pečenem kostanju in čaju v organizaciji Mreže Mlade Generacije.
 
Foto: Tomaž Žagar