Nahajate se na arhivskih spletnih straneh Društva jedrskih strokovnjakov Slovenije (DJS), ki se od 2020 ne spreminjajo. Za aktualne vsebine obiščite www.djs.si.

This is the archived website of the Nuclear Society of Slovenia (NSS) that has not been updated since 2020. For up-to-date content, please visit www.djs.si.

 
Društvo jedrskih strokovnjakov Slovenije  

  11. oktoberber 2019

  Na dogodku Nuclear Days v Trstu bo tudi DJS

V dneh 15. in 16. novembera 2019 tržaško društvo Nucleare e Ragione organizira svoj tradicionalni dogodek »Nuclear Days«, letos z naslovom »Nuclear for Climate: Opportunities and Challenges«. Pri izvedbi in organizaciji sodeluje tudi Društvo jedrskih strokovnjakov Slovenije.
 
V petek 15.11. je predviden obisk jedrske elektrarne Krško in Sveta Energije, v soboto 16.11 pa sledi strokovni konferenčni program na tehničnem inštitutu Alessandro Volta v Trstu. Govorniki na konferenci so jedrski strokovnjaki iz Italije, Slovenije, Avstrije, Hrvaške in Poljske. Del konferenčnega programa sta tudi razstava na temo jedrske znanosti in tehnologije ter popoldne okrogla miza s sodelovanjem ustanovitelja in predsednika organizacije Environmental Progress, Michaela Shellenbergerja.

Cilj srečanja je vzpostaviti stik javnosti z vrhunskimi strokovnjaki jedrskega področja in ji predstaviti aktivnosti na razstavi in pokazati perspektive prihodnosti. Na poti proti razogljičenju ozračja je jedrska energija bistven del energetske mešanice prihodnosti, vendar ji javnosti pogosto ni naklonjena zaradi nepoznavanja in ideoloških predsodkov.

Vabljeni!

Podrobneje o dogodku in program:
https://nucleareeragione.org/nuclear-days-2019/

Prijava:
https://nucleareeragione.org/nuclear-days-2019/nuclear-days-registration-form/