Nahajate se na arhivskih spletnih straneh Društva jedrskih strokovnjakov Slovenije (DJS), ki se od 2020 ne spreminjajo. Za aktualne vsebine obiščite www.djs.si.

This is the archived website of the Nuclear Society of Slovenia (NSS) that has not been updated since 2020. For up-to-date content, please visit www.djs.si.

 
Društvo jedrskih strokovnjakov Slovenije  

 

 

Poljudnoznanstveno predavanje:
Jedrska energija je energija prihodnosti


V okviru projekta Znanost na cesti je v torek, 10. aprila 2018, predaval in z obiskovalci dogodka v polni dvorani Kulturnega doma v Krškem razpravljal dr. Tomaž Žagar iz GEN energije. V svojem poljudno znanstvenem predavanju z naslovom Jedrska energija je energija prihodnosti je skozi zgodovino, sedanje stanje in načrtovani prihodnji razvoj jedrske energije predstavil pomen in vlogo tega nizkoogljičnega vira energije.
Med drugim je poudaril povečano potrebo po zanesljivi oskrbi odjemalcev z nizkoogljično električno energijo, ki jo prinašata trenda elektrifikacije ogrevanja in prometa, ter predstavil razvoj naprednih tipov in tehnologij jedrskih elektrarn (elektrarne III./III.+ in IV. generacije, male in modularne elektrarne, fuzijske elektrarne).

Video-posnetek predavanja in PPT predstavitev si lahko ogledate tukaj:
http://videolectures.net/znanostnacesti_zagar_jedrska_energija/.

Povzetek predavanja in predstavitev predavatelja ter več informacij o projektu Znanost na cesti: https://znc.si

Ljubljana, 24. 4. 2018